Få en behagelig flyreise med små og store barn

Å reise med fly er som regel den mest effektive og behagelige måten å reise på, men mange gruer seg litt til å sette kursen avgårde til sydligere strøk med små barn. Tor det eller ei så trenger ikke det å reise med barn være hverken vanskelig eller stressende, men du gjør alt enda enklere for deg og dere hvis du planlegger litt. Det er en kjennsgjerning at å reise med små barn til tider kan være utfordrenede, men husk at din energi smitter over på de små håpefulle og er du stresset kan fort de små også bli det. Det er ofte hektiske tilstander på fyplassen og skal du løpe etter noem småtasser i tillegg kan det være nok til å stresse de fleste.

Når en ferie inneholder en flyreise kan det fort føles litt uoverkommelig. Det er innsjekk av bagasje, sikkerhetskontroll og kanskje en kø eller to. Skulle du i tillegg få et blikk eller to av en medpassasjer så føles kaoset komplett. Pust med magen, vi har rådene som vil hjelpe deg til å få en behagelig flyreise uansett hvor store eller små barn du reiser med.

Flyreise med en liten baby

Reise med babay

Å reise med en liten baby er ikke alltid like enkelt. Babyer kan reagere både på deg, omgivelsene og trykket i kabinen spesielt ved take-off og landing. Start med å planlegge turen så godt du kan ved å pakke alt du trenger til den lille i en egen veske. Ha bleier, våtservietter og et ekstra skift i ummidelbar nærhet. Husk å ha med et ekstra pledd, det kan fort bli kaldt i flyet.

Sett deg godt til rette

Sørg for at du setter deg godt til rette når du kommer inn i flyet og prøv å ha alt det du trenger i nærheten av deg. Det er trangt på flyet og du vil spare deg selv for mye frutrasjon om du slipper å lete etter alt du trenger på reisen.

La babyen utligne trykket i ørene

Når flyet letter og lander kan babyen få vondt i ørene. Ammer du så kan det lønne seg å legge babyen til brystet ved take-off og nedstigning. Bruker du flaske så sørger du får at babyen din drikker av den. Når babyen drikker vil han eller hun autoamtisk utligne trykket som kan oppstå i ørene.

La barnet sove

Selv om det er en fordel å holde på de samme rutinene når du skal ut å reise som i hverdagen kan det være en fordel om babyen din er litt trøtt når dere skal fly. Er du heldig så kanskje den håpefulle sover seg gjennom store deler av turen.

Bestill seteplasser på forhånd

Bestill gjerne seteplassering før dere skal reise og forsøk å få plasser lengst frem eller helt bak. Seter ved midtgangen er ikke anbefalt siden trillevognene stadig er forbi her og kan fort komme bort i barnet.

Seter ved nødutgangen er heller ingen suksess siden du ikke kan ha bagasjen på gulvet foran deg. Husk at du kan løfte opp armlenet på setet slik at du får litt bedre plass.

Flyreise med små barn

Reise med mellomstore barn

Å fly med barn som akkurat har lært seg å gå eller som liker å være i aktivittet kan fort bli en utfordring. Pakk gjerne en liten sekk til den lille globetrotteren og kanskje også en liten trillekoffert som barnet selv har ansvaret for, det er alltid litt stas. I sekken kan du legge et par favoritt leker og kanskje noen tegnesaker.

Pakk håndbagasje med alt du trenger

Pakk det du trenger for deg og barnet i en liten håndbagasje slik som ekstra skift, et pledd og våtservietter. Et nettbrett og et par juicebokser er også en fordel å ta med seg, og kanske også litt snacks i tilfellet blodsukkeret skulle synke litt, hos begge.

Ta med nok å drikke

Barna kan fort få litt utfordringer med ørene, men hvis du sørger for at barnet drikker litt på vei opp og ned vil dette som regel gjøre susen. Det kan også være en fordel å sette på en film som du har lastet ned på nettbrettet med et par øretelefoner så er det filmen som har fokuset og ikke alt annet som skjer.

Bestill flysete på forhånd

Bestill gjerne flyseter forann hvor det er litt ekstra plass både til begevelse og til bena. Barnet kan kikke litt ut gjennom flyvinduet og strekke litt på bena underveis på turen. I tilegg til litt ekstra plass slipper du at barnet sparker i setet forann, noe som kan være frustrerende for medpassasjeren din.

Reiser du på chartertur så kan du bestille litt taxfree varer som settes i setet når dere ankommer flyet. Kjøp noen spennende «flygaver» og en liten leke så har barnet ditt dette å holde på med på turen.

Flyreise med barn i skolealder

Reisende barn

Å reise med barn i skolealder er som regel veldig lite utfordrenede. De klarer seg godt selv og mange synes det er spennende å fly. Pakk likevel med et ekstra teppe, et nettbrett og litt drikke. Noan ganger kan man oppleve at det blir litt ventetid før man kommer seg i luften og lite er mer frustrerende enn å være både tørst og sulten.

Ta med ekstra skift

Skal dere til sydligere strøk kan det være en idé å ta med et ekstra skift spesielt hvis dere resier på vinteren. Å ankomme feriedestinasjonen i full vinterbekledning kan være en utforing for de fleste.

Forbered deg sammen med barnet

Last ned noen apper på tlf eller noen filmer så har barnet ditt noe å fordrive tiden med når dere flyr. Med større barn har det ikke så mye å si hvor i flyet dere sitter, men det kan være en fordel å ikke sitte ved nødutgangen.

Historien om gaveposene til medpassasjerene

Vi hørte en gang om en mor som skulle ut reise med sine små og visste at dette kunne bli en utfordring for både passasjerene og henne selv. Det hun gjorde løste enhver fare for gnissninger mellom dem som reisende og passasjerene som satt i umiddelbar nærhet. Hun hadde nemelig klargjort flere små gaveposer som inneholdt øreplugger, litt snacks og lesestoff, samt en liten hilsen hvor hun på forhånd beklaget for uroligheter og barnestøy som kunne oppstå under flyturen.

På denne flyreisen var det ikke en eneste sur mine og den fantastiske moren fikk nesten ståene applaus. Kanskje en idé til etterfølgelse for den som frykter sine medpassasjeres vrede.

Mange gruer seg for flyreisen fordi de frykter å forstyrre eller plage sine medpassasjerer, men husk at mange har vært i samme situasjon som deg og som regel så går det helt fint, selv med urolige barn.

God tur og lykke til, dette kommer til å gå bedre enn du frykter.